Gå til hovedinnhold

En usedvanlig driftig eiendomsmegler

Tekst: Øivind Skorve | Foto: Henrik Sander

Line Jeanette Heggelund (29) ble født inn i en familie som elsker alt som durer og går, og samboeren møtte hun på Oslo Motor Show. Kanskje ikke så rart da at valget om å bli eiendomsmegler ble tatt på en kjøretur.

Du skal ikke bli eiendomsmegler da, Line Jeanette? Helt ut av det blå kom spørsmålet fra mamma mens de to satt i bilen fra Gjøvik til Valdres vinteren 2017.

- Den bilturen husker jeg så godt, for jeg tenkte «ja, hvorfor ikke», sier Line Jeanette på klingende Valdres-dialekt.

Planen var egentlig å bli sykepleier, men etter å ha søkt to ganger på studiet uten å få plass var det på tide å tenke på en alternativ yrkesvei.

- Jeg kommer fra en liten plass i Valdres, og å jobbe som eiendomsmegler var egentlig aldri i mine tanker da jeg vokste opp. Jeg hadde først og fremst et ønske om å jobbe med mennesker, og da var sykepleier et naturlig valg.

- Men da mamma foreslo en utdannelse som eiendomsmegler, innså jeg at her ville jeg jo også få mulighet til å jobbe med mennesker, om enn på en annen måte enn i sykepleien.

Fra Rena til Bergen via motorsporten

Line Jeanette søkte og fikk plass på eiendomsmeglerstudiet ved Høyskolen Innlandet på Rena. Det var mens hun gikk der at hun traff sin fremtidige samboer, nærmere bestemt på Oslo Motor Show i messehallen på Lillestrøm.

- Interessen for bil ble jeg nærmest født med. Pappa kjørte bilcross, og det samme gjorde onklene mine. Egentlig har hele familien på farssiden alltid vært interessert i alt som durer og går, og sånn ble det for meg også.

Selv ble hun gradvis mer og mer interessert i gatebil og drifting, hvor sistnevnte enkelt forklart er en kjøreteknikk hvor føreren lar bakhjulene sladde kontrollert mens bilen styres rundt en trasé eller bane.

- Jeg var på mitt første gatebiltreff i 2017, og etter det fikk jeg virkelig blod på tann og begynte å dra på treff og stevner rundt om på Østlandet.

Etter hvert ble Line Jeanette kjent med mange i drifting-miljøet, og det var også i dette miljøet hun møtte sin fremtidige samboer, Ole Martin.

«Interessen for bil ble jeg nærmest født med»

- Jeg kom i snakk med ham på Oslo Motor Show, og for Ole Martin var det jo selvfølgelig et stort pluss i boka at jeg var bilinteressert. Selv syntes jeg det var veldig stas at han var mekaniker på en proff driftingbil, kjørt av Petter Lauvås som er blant de aller beste i Norge. Da var jeg solgt, sier Line Jeanette og ler.

Det eneste aberet var at han bodde på Lindås utenfor Bergen, men der var han til gjengjeld etablert med hus, bil og jobb.

- Hvis jeg skulle ha noe håp om at vi skulle bli sammen, hadde jeg ikke noe annet valg enn å flytte vestover. Men da jeg dro på besøk og så den fantastisk fine plassen han bodde på, var det bare å pakke flyttelasset så fort jeg var ferdig med studiene. Nå har jeg jobb, hus, mann, bil og båt – og en nydelig datter på tre år.

En av de mestselgende unge meglerne i selskapet

Siden mars 2022 har Line Jeanette jobbet som eiendomsmegler i DNB Eiendom Åsane i Bergen. Her har hun på rekordtid etablert seg som en av de mestselgende unge meglerne i selskapet på landsbasis.

Hadde du noe erfaring med salg før du begynte som megler?
- Nei, ikke annet enn at jeg drev med telefonsalg en kort periode, men det var jeg ikke noe god på.

Hva trigger deg i jobben som eiendomsmegler?
- Jeg skal ikke være dårligere enn noen andre, sier Line Jeanette etter en kort pause.

«Jeg er nok et utpreget konkurransemenneske»

- Jeg er nok et utpreget konkurransemenneske. Hvis jeg får et hint om at noen er bedre enn meg, pusher jeg meg selv til det aller ytterste for å være enda bedre. Så handler det selvfølgelig om å holde kvaliteten oppe og gjøre en god jobb for kundene hver eneste dag.

Når du skal etablere deg som nyutdannet megler, er Line Jeanette tydelig på at du du virkelig må stå på for å bevise at du duger, og ikke minst hvis du kommer fra en helt annen del av landet.

- Dialekten min avslører raskt at jeg ikke er fra Bergen, men da gjelder det bare å spille på alle strengene man har og det har jo gått veldig bra så langt. De aller fleste synes bare det er sjarmerende med Valdresdialekten, som jeg tviholder på, men jeg har begynt å si «boss» i stedet for søppel og «halloien».

«Det er en veldig bra gjeng på kontoret i Åsane...»

- Samtidig må jeg si at jeg har fått super støtte fra lederen min og de andre kollegene mine fra dag én. Det er en veldig bra gjeng på kontoret i Åsane, hvor vi er en god blanding av ferskinger som meg og folk som har vært i bransjen lenge. Jeg trives veldig godt.

Line Jeanette forteller at livet hennes består av mye sjonglering for å få kabalen til å gå opp i hverdagen.

- Jeg har en jobb som tar mye tid, samtidig har jeg en samboer og en datter på tre år jeg skal ta vare på og ha tid til. Og oppi alt har vi pusset opp huset også. Heldigvis er det veldig bra tilrettelagt på jobben med fleksibel arbeidstid, jeg er på jobben klokka åtte og drar hjem klokka tre, og så er det selvfølgelig visninger.

Drømmer om å kjøre egen bil

Foreløpig har ikke Line Jeanette sittet mye bak rattet i en drifting-bil, men det står høyt på bucket-lista.

- Planen er at også jeg skal begynne å kjøre. Ole Martin har egen driftingbil som han jobber med å gjøre kjøreklar, og han var også i Lofoten i januar i fjor og henta bil til meg. Planen er å skru den ferdig, så jeg kan begynne å kjøre selv, ikke på profesjonell basis, men for gøy. Det er en drøm for oss begge to.

«Det er jo mye morsommere å ha en aktiv rolle enn å bare sitte å se på som tilskuer»

Etter at hun flyttet til Bergen, har hun gjennom Ole Martin fått mulighet til være mer i kjernen av driftingmiljøet og reise rundt i hele Norge på løp.

- Det er jo mye morsommere å ha en aktiv rolle enn å bare sitte å se på som tilskuer. Nå er jeg med å både skru og legge taktikk – og gjør jobben som «spotter». Da står du oppe på tribunene og sender løpende meldinger om hvordan konkurrentene kjører. For meg er bilmiljøet et fristed hvor jeg kan ha kontakt med andre som deler den samme interessen, og så gir det meg jo også ekstra energi i jobben som eiendomsmegler.

Jobbe hos oss?

Vi trenger alltid dyktige meglere på laget.

Se våre ledige stillinger